Gezond werken

Vitaal, fit en gezond zijn is voor iedereen belangrijk. Je voelt je goed, je werkt beter en je bent minder vaak ziek en als je ziek bent, herstel je sneller. Voordeel voor werknemers en werkgevers. Een echte dubbelslag en de investering meer dan waard. 

Er zijn ook nogal wat mensen die niet 'zomaar' kunnen bewegen. Zij hebben iets meer begeleiding nodig. Fysiopraktijk Rijswijk investeert samen met kleine en grote werkgevers in fitte en vitale werknemers. Een investering die heel snel oplevert. Werknemers voelen zich beter en werkgevers krijgen minder uitval en een actieve werksfeer.

Werknemer centraal
Op veel bedrijven worden preventiemedewerkers ingezet, die zich richten op de werkplek of werkhouding, of wordt er geïnvesteerd in werkplekscans door een gespecialiseerd bedrijf. Maar het verschil wordt altijd bepaald door de werknemer zelf? De werknemer staat bij ons altijd centraal. Bewegen zonder lichamelijke beperkingen is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een goede werkhouding. Zonder een  goede analyse van de beweeglijkheid en spierkracht zal het aanpassen van de werkplek minder effectief zijn.Daarnaast werken we aan de vitale werknemer. Dat voelt goed voor de werknemer en leidt tot beter presteren.

'Wie kijkt er naar de werknemer zelf?'

Cijfers
Cijfers van het CBS laten zien dat het percentage verzuim nog steeds gemiddeld op 3,8% ligt. Bij kleine bedrijven (0-10 werknemers) is dit percentage beduidend lager: 1,6%. Grote bedrijven (>100 werknemers) kampen met een ziekteverzuim van gemiddeld 4,6%.

Onderzoek van TNO en PwC toont aan dat het stimuleren van de werknemers om te voldoen aan de norm van gezond bewegen (dagelijks 30 min matig intensief bewegen) of de fitnorm (3x per week minimaal 20 minuten intensief bewegen) kostenbesparend kan werken. Op jaarbasis kan dit in Nederland een winst opleveren van 240-380 miljoen euro.

Totaalaanpak
Fysiopraktijk Rijswijk biedt een totaalpakket tegen ongekend lage investeringen. Het pakket richt zich op de risico’s van ziekteverzuim in beeld te krijgen én om uw werknemers te motiveren te voldoen aan gezond bewegen. We investeren graag met iedere werkgever mee omdat samen werken gegarandeerd winst oplevert! En natuurlijk geeft de inzet van ons totaalpakket u op een eenvoudige manier invulling aan goed werkgeverschap. 

Werknemer totaal pakket (op de werkplek of in onze praktijk)

  • Gratis intake fysiotherapie bij twijfel over beweegklachten. Voorkomt uitval
  • Zeer snelle interventie (meestal dezelfde dag). 
    Echografie. Direct inzage in klachten van werknemers.
  • Fysiotherapie 'in huis'. 
  • Fysieke testen.
  • Online coaching met persoonlijke 'beweegapp' eventueel in uitstraling van uw bedrijf..
  • Werkplekscans.
  • Beweeg-/sportprogramma's binnen of buiten.

Investering
Voor elke werkgever bieden we een aantrekkelijke en zeer lage investering. Laten we eens een afspraak maken.

afspraak maken